U-GO: Attende produserer ledsagerbøylen for oss – kunne ikke ha bedt om en bedre samarbeidspartner!

Marianne Hebnes, daglig leder og hjernen bak U-GO – turbøylen som hjelper mennesker med synsnedsettelser, gangvansker og andre funksjonsnedsettelser ut på tur: – Vårt mål er å gjøre naturen mer tilgjengelig for alle.

Gründereventyret startet i 2018 og målet er å etablere en bærekraftig bedrift og forretningsmodell. Dette er Marianne på god vei til å klare. Til å produsere bøylen, har Marianne valgt Attende.

–  Jeg fikk ideen til å utvikle turbøylen da jeg så TV-serien «Ingen grenser» med Lars Monsen. Der deltok Bjarte fra Randaberg. Han er døv og har nedsatt syn. Likevel drømte han om å bestige Preikestolen, forteller Marianne.

Fra drøm til virkelighet
Dette ville Marianne hjelpe til med. Hun tok kontakt med Bjarte for å tilby han å være ledsager.

Da de skulle bestemme hvilket hjelpemiddel de skulle bruke, fant de ut at det som fantes av løsninger var mye hjemmesnekret. «Dette kan nok gjøres bedre», tenkte Marianne. Etter mange runder og mye arbeid, entret hun og Bjarte Preikestolen med ledsagerbøylen som oppfinneren Marianne hadde utviklet. Marianne innså at Bjarte nok ikke var den eneste som ville ha glede av dette hjelpemiddelet og gründereventyret var dermed i gang. I dag jobber hun fulltid som daglig leder for U-GO.
– Vi skal vokse i volum og drive en bedrift som kan stå på egne bein. Det er veldig spennende og motiverende, sier Marianne. 

Gründerhjelp
– Jeg drev med 3D printing og den første bøylen, prototypen, printet jeg på kjøkkenet hjemme. Den var ikke solid nok, og jeg måtte finne ut hvilket materiale jeg skulle bruke for å kunne masseprodusere den. Jeg landet på at den måtte produseres i aluminium.  Dermed fikk jeg en utfordring med produksjonsmetode og ikke minst å få tak i en aktør som hadde det riktige utstyret, sier Marianne.

Det var slik samarbeidet mellom Attende og U-GO kom i stand. I og med at alt ikke var helt ferdig, trengte hun en aktør som var fleksibel og som hun kunne sparre med. I begynnelsen ble det jobbet mye med materiale og tykkelse på aluminiumet. Utfordringen var å få den lett nok.

— Jeg vurderte flere produsenter, men det var veldig enkelt å velge Attende. De var fleksible, og jeg fikk veldig god kjemi allerede i det første møtet. Attende har høy teknisk kompetanse, er serviceinnstilte og evner å tenke utenfor boksen. I tillegg tar de seg tid til sparring og diskutere ulike løsninger. Akkurat det en gründer som er i oppstartfasen har behov for.

Felles visjon og verdigrunnlag
I tillegg til å produsere turbøylen, monterer, pakker og klargjør Attende for utsendelse. Attende og U-GO deler samme mål: Der hvor Attende skaper verdifull jobb til alle, skaper U-GO verdifulle turopplevelser for alle.

Vi ønsker begge å legge til rette for at mennesker med funksjonsnedsettelser kan delta i samfunnet på lik linje som mennesker uten nedsatt funksjonsevne. For Attende betyr dette at mennesker med funksjonsnedsettelser får arbeid og for U-GO’s kunder får de naturopplevelser. Derfor oppleves samarbeidet meningsfullt på så mange plan.

 – Det å kunne samarbeide med en bedrift som deler samme visjon om inkludering av mennesker er gull verdt for oss.

Det gir dessuten en stor verdi for kundene våre. U-GO er stolt av å være kunde hos Attende – som er en uvurderlig nøkkelressurs i vårt selskap. For oss er Attende egentlig “bare” en leverandør, men vi omtaler dem i dag som “fabrikken vår”. I tillegg er Attende stedet å dra for dem som trenger påfyll av energi. Hver gang vi er der blir vi inspirert av arbeidsgleden til de ansatte, avslutter hun.